RSS

mungkir janji

hari tu saya dah berjanji utk menulis blog tiap-tiap hari. tapiii. tengoklah.
it turns out to be the same lame loser blog. *SIGH



peluang

finally, i had a chance to meet two of my besties (yg sgt sombong blk ipoh tak nak jumpa.huh) a.k.a zairah and siti sarah dekat T.O.S cafe opposite Tutti Frutti at De Garden Ipoh. oh pluss jumpa aini anisyah and fatin zalikha juga. sebab aini dah nak pergi melanjutkan pelajaran ke UIA. go UIA go UIA!. hehe.
eventhough jumpa sekejap saja, sebab kena tunggu cik anis yang manis tu habis kerja pukul 5 petang, kami sempat menghabiskan masa-masa berkualiti bersama. chewahh! :P
sementara tunggu aini and fatin datang, ini lah yang kami lakukan!. trettt tet tet tettt.....



main UNO STACKO!.
p/s; itu air sara yg bernama blue ocean. sedap! :)
wajah seorang juara

wajah ceria sebagai naib juara

wajah behati2 sebab dia yg runtuhkan uno tu! haha

semangat!. konon -_-

thennn. kami main ini! ;)
tak tahu apa nama game ni. tp cara dia adalah dengan
tidak menjatuhkan munyet2 comel iteww!. :D

angah main tipu!. hahaha


muka2 semangat mendengar syarahan aini n fatin.
;D

anis+sara+zaira+aini+(fatin si cameraman)= :)


WE HAD FUN YAWWW!.

p/s: wangey+syaz jeles tak? :P

dont ask me why

people always misjudge if the intention is to make things better. *sigh




"kau dengan kawan-kawan kau boleh pergi berambus kalau nak sangat".

the most harsh status that i've updated without any custom privacy. n still those words wont describe how i really felt. bye

update blog.

NANA! kite dah update blog!. hahaha.

tag tu next time pulak buat sebab dah mengantuk esok nak kerja. bye2 ily imy! :*

di sebalik pokok.

day: thursday
date: may 29th

ok as usual my routine begins....
di suatu tengah hari yg indah, saya dengan bersemangat waja nak pergi kerja. masa tu 1145 yer kawan-kawan sekalian. sedang seronok melayan lagu "if we ever meet again" nyanyian anis eh katy perry n timbaland tu. perghh lagu tu menjadi kegemaran saya sekarang. eypp anis melalut laaa. okay2 sedang seronok melayan lagu tiba-tiba kereta macam semput,macam terenjut2 gitu. hati dah rasa tak sedap. tapi mengendahkannya sebab tahu kereta antik memang begitu -_-

and masa kereta tu semput saya sedang memandu di roudabout sebelum menuju ke jalan lurus menghala jaya jusco,ipoh. sampai sahaja di traffic light nice pulak merah time tu. LALU, kereta dengan slow motion mengikut gerak berhentinya kereta aku dan terus mati. serious plus sumpah aku benci kalau kereta mati tengah jalan. bawak la kereta antik ke tak antik memang sumpah tak suka kalau jadi camtu. sebab nanti aku jadi cuak gilaaaaaas!. so memang betul pun, aku cuak gila nasib tak mati lagi-lagi sorang kan. (tu laaaa. org suruh berdikari kau tak nak. asyik nak berkepit dengan tuuuuuuuunnnnnnnnnnn jer. hwaaaaa :( ). masa tu emosi dapat dikawal lagi dengan harapan menggunung masih boleh menghidupkan enjin seperti biasa.tapi sangkaan ku meleset sama sekali sebab kereta tak boleh start langsung. boleh imagine macam mana cuak nya anis zulaikha yang anda kenali masa tu?. perghhh tak boleh digambarkan. only God knows how i feel!.

disebabkan tak tahu nak buat apa, 1st person saya call ialah abah mintak tolong walaupun tahu mesti lambat abah nak dtg sebab dia dari rumah. pastu keluar kereta. tinggal semua kunci dan beg serta barang berharga tanpa berfikir panjang. then terus call encik fahlyq mengadu domba bla bla bla. dia pun tak boleh datang sebab dia pun dari rumah plus motor dia rosak. hwaaaa. then call pulak superviser saya iaitu abg zai (kenapa la x terpikir call je dia awal2 padahal dia plg dekat. omg anisssss! -_-) . then call mama, saya tak tahu kenapa kalau jadi benda susah hati macam ni kalau cakap dengan mama, saya mesti menangis. so dengar suara mama terus menangis plus actually takut n malu sebab sorang2 kat situ. and orang yg lalu lalang naik kereta motor horn tak henti2 plus marah suruh bukak hazard light. masalahnya kereta ni ANTIK, hazard light pun dah rosak. kalau tak dah lama saya on. arghhhh!. lagi lah saya takut dan cuak.

tolong la paham aku seorang jer PEREMPUAN masa tengah jadi, what do u expect?. kalau aku ni terel bab2 kereta tak ape. wa boleh tunjuk taring. ni wa ade gigi kapak je der. so masa tu rasa sedih sangat sebab orang yang lalu lalang tu seorang pun tak datang tolong aku even tanya aku okay ke tak. sedih sangat. biasalah anis zulaikha bab2 emosi macam ni memang dia cepat touching.

tapi serious la, now i know why malaysian is categorised as a third grade country. because we have zero civic minded. benda-benda kecik macam ni la patut dititk beratkan. apa yang diorg tahu just nak rebut kuasa nak pegang kawasan itu la kawasan ini la. !!@@#@%#%@%$^#&%* la!. huh. maaf cakap, tapi saya rasa Malaysia patut contohi negara luar dalam bab ni. bukan nak perlekehkan tanah tumpah darah sendiri tapi open minded lah sikit bab2 ni. and bukan sebab marah saya tak ditolong oleh mereka, tapi benda ni memang happen all the time. bukan pada saya saja tapi pada semua orang. pada sesiapa yang fikir saya selfish, mungkin anda tak rasa apa yang kami rasa. perghhh anis zulaikha kalau dapat jadi menteri pembangunan wanita ni mesti perghhh. membebel je la dia tahu. :D

okay dah banyak saya melalut ni. lalalalaaaa. berbalik kepada cerita tadi.
oh2!, beberapa minit sebelum abah sampai masa tu tengah on the phone di sebalik pokok dengan encik fahlyq, tiba-tiba kereta saya bergerak ke belakang. argghhhh! lagi lah bertambah cuak time tu. terus kejar pergi kat kereta walaupun malu setebal 10inci kat muka sebab nak kena lalu depan org2 lalu lalang tu, then terus tarik hand brake. fuhh nasib x gerak dah. kalau la hand brake pun time tu loose memang naya la panjang cerita nya and korang sampai esok la tak habis baca entry ni. pastu baru saya ambil beg dan kunci dalam kereta pastu keluar balik and menyorok belakang pokok tak nak bagi orang tahu siapa punya kereta tu.

about 5min later, dengar abah panggil nama ika dengan cara "lutcak" sebab saya belakang pokok. haha time tu memang lawak sebab abah gelak tengok air mata ku meleleh. hahaha siot sahaja bapa ku ini. then baru lah superviser ku sampai. maka tamat lah cerita ini. tak larat dah cerita lagi apa jadi lepas tu.sebab dah okay.hehe.sooo moral of the story is.... jangan menyorok belakang pokok. hahahaha. eyppp jangan gelak! :P

pekerja berhemah Tutti Frutti

15/04/2010
yeaa detik bersejarah ini saya ANIS ZULAIKHA BINTI AHMAD KAMAL, i/c num dirahsiakan, telah menjadi seorang pekerja Tutti Frutti,De Garden Ipoh.

hihi yaa anda bukan berhalusinasi. ini betul betul bukan cobaaannnn. saya sendiri pun masih tak percaya. sebab bukan senang nak mintak mama abah untuk kerja. dulu lepas SPM langsung tak berani nak mintak sebab tahu nanti mesti akan dapat jawapan yg mengecewakan. tapi kali ni, entah. mungin sebab Cho Lan merangkap bapa saudara saya merupakan salah satu partner TF ni. tu sebab diorang bagi. atau mungkin sebab diorang dah malas nak tengok muka saya di rumah sebab rimas? aaaaa itu sungguh kejam! oh tidak anis tidak. ibu bapa mu bukan begitu.

hari ini first day saya di pekerjaan. hahah. mula-mula cuak sangat tak tahu kenapa. yerlah baru first time kerja seumur hidup kan. macam lawak pun ada. kalau cakap dengan encik fahlyq pasal pekerjaan saya ni mesti dia gelak. kurang hasam!. sukar nak percaya.
first thing masuk tadi, saya telah diberikan baju oleh superviser berbadan comel saya iaitu, abg zai. then terus pergi toilet tukar. lepas dah tukar, sesi perkenalan bermula. sesi ice breaking di situ. alhamdulillah mereka semua ok. setakat ni la. tapi saya tahu diorang baik. so encik fahlyq jangan risau saya dimengurat mereka yer, cuz my heart is only for you baybeyh.

overall, memang penat sebab saya langsung tak duduk dari pukul 1.00 tegahari sampai 5 petang. gigih lagi berhemah bukan si pekerja ni?. hahaha yer la kan baru first day, first impression mesti kena baik punyeee. eh tak tak saya memang baik. adik boss, tolong jangan mengadu kepada abang awak nanti saya kena pecat. (~.~)

sooo here i am now. proudly said that i am a TUTTI FRUTTI worker. :)




do you froyo?

date: 13/04/10
venue: Tutti Frutti, De Garden Ipoh

mesti korang pelik dan jelik kan kenapa kami asyik mempromosikan tempat yang bernama comel dan anggun iaitu Tutti Frutti (TF) ni?.hahaha yerlah Ipoh ni kan kolot. kami jakun bila ada benda-benda baru macam ini.so tu sebab kami selalu sebut2 TF ni di blog lagi di FACEBOOK. biasalah, Ipoh kan baru nak maju. dan lagipun owner dia abg kawan kami dan bapa saudara saya. so supprt lebih la sikit kan. hihi :P
sooo here's the picture we took! (posing mesti adaaa. haha)

Tun Falyq. eh slp Tutti Frutti. hee

do you froyo baybeyh?

yummy yummy gummy bear!

the flavour machine

pengantin baru. :D

welcome tu TUTTI FRUTTI
at De Garden Ipoh

hersheys and choco rice

dry toppings. yummy!
wet toppings. drool baby drool :)

oleh itu, wahai sekalian warga Ipoh, moh kita ke sini. :)





wakenababe

TUN FALYQ: here

we are baby and still in love. our love has grown
stronger than ever with all that we have been through in this 5 years. so
many things have happened to us in this 5 years that have brought us closer. you never gave up on me and i realized then how deep your love was for me. i have had so much to deal with but you
were right there with me the
whole way. you have taught me so much in this 5 years about myself and
about real love. i have never felt so much joy in my life as i feel
when we are together, the love we share is something i only dreamed
about before but now it's real, and it's with you sayang. i loved you almost
instantly, i love you now and i will always love you baby. you are my soul
mate honey, and i can't imagine living without you and the love you have
given me. thank you for loving me darling. happy 5th anniversary babybooooo! i love you sooo muchhh!! ♥♥♥♥♥


ok.this is what he posted on my fb wall.
kenapa wakenababe?sebab before he post this at 12.00a.m. 10/04/2010 saya telah diperdayakan oleh beliau dengan jayanya. grrr!
begini ceritanya. ahhh panjang lah cerita dia.
tapi utk pendekkan, kami telah bergaduh dengan teruk tahap cipan dan anak-anaknya (serious yang ini teruk) sampai dia mintak break blah..blah..blah.. dan dia telah berjaya membuat saya meroyan SEMINGGU.
tahu tak meroyan tu apa? meroyan tu sejenis buah-buahan spesis durian. eh tak tak takkk.
meroyan tu macam kalau orang perempuan lepas bersalin dia nangis-nangis n macam jadi gila marah sikit ha itu dipanggil meroyan.
tp kes saya special sikit sebab saya TAK mengandung dan TAK melahirkan anak. sooo disebabkan unprepared (setelah apa yg jadi seminggu tu), kami hanya menyambutnya ala kadar sahaja. dang! mcm harreeemm. :P
and this is what we did on saturday,10/04/05

tengok cerita date night. best!

then we go for picnic kat taman botani. (^,^)

promote chipster. last2 xmakan pon
i just looove the 2nd picture. n idk why.
maybe sebab dia susah nak dapat candid picture.
sbb asyik senyum yg sama saje :P

uh uh duduk kurang sopan. sorry! theee heee ><



last pic sebelum balik (;

yeay! although it was unprepared but i have to admit that im having a superb anni-day!.
love u always now and forever TUN MUHAMMAD FALIQ AIZAT. :)


p/s: sorry to all my friends. (:




men just would not care. right?

SELAMI FIKIRAN & KERENAH WANITA.





1) Setiap kali dia call tapi panggilannya terputus, dia mungkin tidak akan menghubungi kamu kembali.tetapi percayalah,sebenarnya dia masih berada disisi telefon Dan mngharapkan kamu menghubunginya semula sbg bukti kamu belum puas mendengar suaranya..

2) Sekiranya dia memberitahu kamu dia amat rindukan kamu, itu bermakna dia amat mengharapkan kamu berada disisinya kala itu..

3) Dia mungkin akan berkata 'tidak' setiap kali kamu mempelawa utk membelikan hadiah untuknya.tapi jauh disudut hati,dia amat berharap hadiah itu menjadi miliknya..

4) Setiap kali dia merajuk,sebenarnya dia hanya mengharapkan kamu bersungguh-sungguh memujuknya..

5) Perempuan biasanya ingin selalu diberi perhatian..

6) Jangan sesekali melebihkan kawan kamu daripada dirinya!

7) Dia akan cepat berkecil hati sekiranya kamu asyik mempersoalkan fizikalnya.jangan sesekali membuat dia berasa begitu rendah diri apabila berada disisi kamu!

8) Dia mungkin mempunyai ramai lelaki lain dalam hidupnya.tetapi percayalah,cintanya tak pernah berubah terhadap kamu.dia hanya mahu kamu mengubah sikap buruk kamu kerana sayangkan kamu. namun begitu,itu bukanlah alasan untuk kamu mengambil mudah pada hubungan kamu dgn dia.

9) Sikap ambil beratnya kadang2 merimaskan kamu.percayalah, sekiranya seorang perempuan itu tidak mengambil berat ttg dirimu, dia sebenarnya langsung tidak mempunyai perasaan terhadap kamu!

10) Perempuan lebih suka memikirkan masa depan.oleh itu,kamu harus paham sekiranya dia begitu memilih dan cerewet dalam segala segi.

11) Sekiranya seorang menitiskan air mata kerana kamu,itu bermakna kamu telah benar2 mengguris hatinya!

12) Seorang perempuan mungkin susah menitiskan air mata dihadapan kamu,ini kerana dia tidak mahu kamu tahu betapa hatinya terluka dengan perbuatan kamu..

13) Perempuan paling benci pada janji yg tak ditepati!kalau tidak pasti, tak perlulah memberi pengharapan kepada mereka.

14) Pada hari2 tertentu,dia mungkin akan selalu teringatkan kamu. tambahan lagi di saat2 dia melihat pasangan lain keluar bersama ketika kamu tiada disisinya!

15) Jangan sesekali membiarkan dia dlm masa yg lama.dia mungkin akan berasa tidak diperlukan lagi dalam hidupmu..






P/S; (ohhh3.ini saya copy paste dr page wafa di fb.hee.sorrythankyouwafa!)

dot

:"(

done.

uia memang sangat !@#$%^&*(). dari semalam aku nak login x boleh.
dia tulis situ wrong ic. apa kejadahnya? tak tau pulak sejak bila ic aku dah tukar.
or aku ni bkn warganegara malaysia? tak mungkin sebab aku sampai check bawak keluar ic tu masa nak tulis. hampagas bukan?. stress lah macam ni!
and sebabb benda ni jugak la kami bergaduh sampai haiyh.
i am so sorry syg. dah tak tau nak buat apa lagi.
i am just commanding your wish.tak larat lagi dah. you just wouldnt understand. but i'm truly sorry.
tu lah, orang ckp kerana pulut santan binasa, kerana mulut badan binasa.inilah akibatnya.
tapi aku tengah stress kenapa tak ada siapa pun nak faham?
ok,maybe i am just being childish. tak boleh sikit nak tension, nak nangis.
yelah2. :''(

YERLAHHH!!!!!

sabar

hati ini sabar dan terus bersabar.
tak tahu sampai mana nak tahan lagi.
ya,memang sabar itu separuh dari iman.
dan itu yg aku cuba pertahankan.
menangis pun tak guna.
tiada siapa pun nak dengar.
dah muak. letih. penat dgn semua ini.

Ya ALLAH Ya Tuhanku, kau berikanlah kesabaran yang tinggi terhadap hamba Mu ini.
Sesungguhnya yang baik itu datang dari Engkau dan yang buruk itu datang dari diri ku sendiri.
)':

smile :)



why do you love me?

asked by anis zulaikha

sayang, y r u questioning me bout my love 4 u? i think u've asked dis quest 4 like 1000 times already n i'm sure u already know d answer.but nvm, i'll answer it again just 2 make u happy ;)
i love u coz u love me like no one else does, ur sweet & beautiful, u care bout me, u always make me happy, ur with me when times are hard, u help me up when i'm down, u always make my day more enjoyable, n d most important thing is, i love u because of urself syg. n der's a truth in ur eyes saying u'll never leave me. i trust u, i love u. i was born to love u baby ;)

answered by tunfalyq via http://formspring.me/tunfalyq


p/s; okay,berbaur jiwang di sini.yer jangan baca kalau nak muntah.haha tapi kau orang dah baca pun kan? ;pp


formspring.me

Ask me anything http://formspring.me/aniszulaikha

flying colours!

eventhough i am late for 1day for this entry, but it is never too late to say CONGRATULATION to my dear adik2 SYAHMINA NURIN n AINI ANISYAH for scoring 7A's for their SPM! (better late than never right)

perghh memang kalah kakak2 n abg2 ini dengan mereka. akak sangat berbangga dengan kalian berdua.yerlaa konon2 dapat merasa sendiri yg diri ini dpt 7a. padahal dulu result cukup2 makan jer.huahahaha.

kepada adik berdua, both of u is already one step forward to your future. so grab this opportunity
to make a right choice ahead. dengan result yang bagus macam ni,mana-mana universiti yang korang nak pun mesti akan terima.percaya lah. chewaah2 anis,pandai je nasihat org.kau tu. (heee)

sooo congratulation once again. you make us proud!. i love u so much! and good luck for your future undertakings. (ada gaya nak jadi penceramah yg berjaya tak?.huahhahahhaa )



owhh kakak rindu saat ini. cheewaah!


syahmina nurin


aini anisyah

it is all by His plans.

Do finish reading these. thank u :)

Some things are beyond planning.
And life doesn't always turn out as planned.
You don't plan for a broken heart.
You don't plan for an autistic child.
You don't plan for spinsterhood.
You don't plan for a lump in your breast.

You plan to be young forever.
You plan to climb the corporate ladder.
You plan to be rich and powerful.
You plan to be acclaimed and successful.
You plan to conquer the universe.
You plan to fall in love - and be loved forever.

You don't plan to be sad.
You don't plan to be hurt.
You don't plan to be broke.
You don't plan to be betrayed.
You don't plan to be alone in this world.
You plan to be happy.
You don't plan to be shattered .
Sometimes if you work hard enough, you can get what you want. But MOST times, what you want and what you get are two different things.

We, mortals, plan. But so does Allah (SWT) in the heavens. Sometimes, it
is difficult to understand Allah's plans especially when His plans are
not in consonance with ours .

Often, when He sends us crisis, we turn to Him in anger. True, we cannot
choose what Allah wishes us to carry, but we can carry it with courage
knowing that He will never abandon us nor send something we cannot cope
with .

Sometimes, Allah breaks our spirit to save our soul.
Sometimes, He breaks our heart to make us whole.
Sometimes, He allows pain so we can be stronger.
Sometimes, Allah sends us failure so we can be humble.
Sometimes, He allows illness so we can take better care of ourselves.
And sometimes, Allah takes everything away from us so we can learn the
value of everything He gave us



Make plans, but understand that we live by Allah's grace.

Although they plan, Allah also plans. And Allah is the Best of Planners.
[Holy Qur'an 8:30]

seteghobeghi!

NYUMMMYY nyummy! :)

makan


ok entry kali ini akan mengisahkan tentang MAKAN. yeaa makanan yg kau orang selalu makan hari2 tu.
alright, hari ini kita belajar pasal pemakanan k. wah! ada gaya mcm ckgu tadika tak? ohh biasa lah saya
dah terpengaruh dgn tadika
OOH LA LA INTAN dpn rumah saya tu.hahahah tidak tidak tidak itu bukan emak saya punya tadika walaupun mak saya org panggil dia Intan. ppfftt! ape kau merepeks ni anissss.

ok2 lets beginnn....
kau org rasa...

encik janggut ni mkn apa?.yaa betul dia seekor vegeterian.
ala2 org puteh gituuu.so beliau mkn rumput2 dan sekeluarga
dengannya.



ini pula encik keris di kaki.tp gambar ni comel so beliau tak ada keris.
mungkin sbb beliau kecik lg. encik k.d.k ni pula mkn dedak. tau dedak?
tu la kau orgg.mak ajk blk kampung tak nak.berlagak konon org bandor tp dedak pun tak tahu.ceh.dedak tu sejenis makanan utk ayam la.huahahaha

yg ini pula encik garfield punya kawan. alololloo tgk cumel kan beliau. sedih
sebab x di beri makanan. kucing ni pd dasarnya makan tikus. dulu dulu kala
la.tp sekarang dah maju. makan friskies la, ape la.mcm dlm iklan tu! except for
garfield la sebab dia mkn lasagne jer. perghhh mengada betul beliau itu.


*drool baby drool*.ok saya lapar.td makan capatti jer bkn ini.

SEBENARNYA motif entry saya kali ini adalah utk memberitahu bahawasanya hari ini saya makan HATI. terlalu kuciwa dengan sekalian kamu. hanya mahu bila perlu. tssk! perlukah saya
berperasaan begini atau kerana hari ini 1st day saya terbang ke bulan?. T.T :'(

:'(