RSS

men just would not care. right?

SELAMI FIKIRAN & KERENAH WANITA.





1) Setiap kali dia call tapi panggilannya terputus, dia mungkin tidak akan menghubungi kamu kembali.tetapi percayalah,sebenarnya dia masih berada disisi telefon Dan mngharapkan kamu menghubunginya semula sbg bukti kamu belum puas mendengar suaranya..

2) Sekiranya dia memberitahu kamu dia amat rindukan kamu, itu bermakna dia amat mengharapkan kamu berada disisinya kala itu..

3) Dia mungkin akan berkata 'tidak' setiap kali kamu mempelawa utk membelikan hadiah untuknya.tapi jauh disudut hati,dia amat berharap hadiah itu menjadi miliknya..

4) Setiap kali dia merajuk,sebenarnya dia hanya mengharapkan kamu bersungguh-sungguh memujuknya..

5) Perempuan biasanya ingin selalu diberi perhatian..

6) Jangan sesekali melebihkan kawan kamu daripada dirinya!

7) Dia akan cepat berkecil hati sekiranya kamu asyik mempersoalkan fizikalnya.jangan sesekali membuat dia berasa begitu rendah diri apabila berada disisi kamu!

8) Dia mungkin mempunyai ramai lelaki lain dalam hidupnya.tetapi percayalah,cintanya tak pernah berubah terhadap kamu.dia hanya mahu kamu mengubah sikap buruk kamu kerana sayangkan kamu. namun begitu,itu bukanlah alasan untuk kamu mengambil mudah pada hubungan kamu dgn dia.

9) Sikap ambil beratnya kadang2 merimaskan kamu.percayalah, sekiranya seorang perempuan itu tidak mengambil berat ttg dirimu, dia sebenarnya langsung tidak mempunyai perasaan terhadap kamu!

10) Perempuan lebih suka memikirkan masa depan.oleh itu,kamu harus paham sekiranya dia begitu memilih dan cerewet dalam segala segi.

11) Sekiranya seorang menitiskan air mata kerana kamu,itu bermakna kamu telah benar2 mengguris hatinya!

12) Seorang perempuan mungkin susah menitiskan air mata dihadapan kamu,ini kerana dia tidak mahu kamu tahu betapa hatinya terluka dengan perbuatan kamu..

13) Perempuan paling benci pada janji yg tak ditepati!kalau tidak pasti, tak perlulah memberi pengharapan kepada mereka.

14) Pada hari2 tertentu,dia mungkin akan selalu teringatkan kamu. tambahan lagi di saat2 dia melihat pasangan lain keluar bersama ketika kamu tiada disisinya!

15) Jangan sesekali membiarkan dia dlm masa yg lama.dia mungkin akan berasa tidak diperlukan lagi dalam hidupmu..






P/S; (ohhh3.ini saya copy paste dr page wafa di fb.hee.sorrythankyouwafa!)

dot

:"(

done.

uia memang sangat !@#$%^&*(). dari semalam aku nak login x boleh.
dia tulis situ wrong ic. apa kejadahnya? tak tau pulak sejak bila ic aku dah tukar.
or aku ni bkn warganegara malaysia? tak mungkin sebab aku sampai check bawak keluar ic tu masa nak tulis. hampagas bukan?. stress lah macam ni!
and sebabb benda ni jugak la kami bergaduh sampai haiyh.
i am so sorry syg. dah tak tau nak buat apa lagi.
i am just commanding your wish.tak larat lagi dah. you just wouldnt understand. but i'm truly sorry.
tu lah, orang ckp kerana pulut santan binasa, kerana mulut badan binasa.inilah akibatnya.
tapi aku tengah stress kenapa tak ada siapa pun nak faham?
ok,maybe i am just being childish. tak boleh sikit nak tension, nak nangis.
yelah2. :''(

YERLAHHH!!!!!

sabar

hati ini sabar dan terus bersabar.
tak tahu sampai mana nak tahan lagi.
ya,memang sabar itu separuh dari iman.
dan itu yg aku cuba pertahankan.
menangis pun tak guna.
tiada siapa pun nak dengar.
dah muak. letih. penat dgn semua ini.

Ya ALLAH Ya Tuhanku, kau berikanlah kesabaran yang tinggi terhadap hamba Mu ini.
Sesungguhnya yang baik itu datang dari Engkau dan yang buruk itu datang dari diri ku sendiri.
)':

smile :)



why do you love me?

asked by anis zulaikha

sayang, y r u questioning me bout my love 4 u? i think u've asked dis quest 4 like 1000 times already n i'm sure u already know d answer.but nvm, i'll answer it again just 2 make u happy ;)
i love u coz u love me like no one else does, ur sweet & beautiful, u care bout me, u always make me happy, ur with me when times are hard, u help me up when i'm down, u always make my day more enjoyable, n d most important thing is, i love u because of urself syg. n der's a truth in ur eyes saying u'll never leave me. i trust u, i love u. i was born to love u baby ;)

answered by tunfalyq via http://formspring.me/tunfalyq


p/s; okay,berbaur jiwang di sini.yer jangan baca kalau nak muntah.haha tapi kau orang dah baca pun kan? ;pp


formspring.me

Ask me anything http://formspring.me/aniszulaikha

flying colours!

eventhough i am late for 1day for this entry, but it is never too late to say CONGRATULATION to my dear adik2 SYAHMINA NURIN n AINI ANISYAH for scoring 7A's for their SPM! (better late than never right)

perghh memang kalah kakak2 n abg2 ini dengan mereka. akak sangat berbangga dengan kalian berdua.yerlaa konon2 dapat merasa sendiri yg diri ini dpt 7a. padahal dulu result cukup2 makan jer.huahahaha.

kepada adik berdua, both of u is already one step forward to your future. so grab this opportunity
to make a right choice ahead. dengan result yang bagus macam ni,mana-mana universiti yang korang nak pun mesti akan terima.percaya lah. chewaah2 anis,pandai je nasihat org.kau tu. (heee)

sooo congratulation once again. you make us proud!. i love u so much! and good luck for your future undertakings. (ada gaya nak jadi penceramah yg berjaya tak?.huahhahahhaa )



owhh kakak rindu saat ini. cheewaah!


syahmina nurin


aini anisyah

it is all by His plans.

Do finish reading these. thank u :)

Some things are beyond planning.
And life doesn't always turn out as planned.
You don't plan for a broken heart.
You don't plan for an autistic child.
You don't plan for spinsterhood.
You don't plan for a lump in your breast.

You plan to be young forever.
You plan to climb the corporate ladder.
You plan to be rich and powerful.
You plan to be acclaimed and successful.
You plan to conquer the universe.
You plan to fall in love - and be loved forever.

You don't plan to be sad.
You don't plan to be hurt.
You don't plan to be broke.
You don't plan to be betrayed.
You don't plan to be alone in this world.
You plan to be happy.
You don't plan to be shattered .
Sometimes if you work hard enough, you can get what you want. But MOST times, what you want and what you get are two different things.

We, mortals, plan. But so does Allah (SWT) in the heavens. Sometimes, it
is difficult to understand Allah's plans especially when His plans are
not in consonance with ours .

Often, when He sends us crisis, we turn to Him in anger. True, we cannot
choose what Allah wishes us to carry, but we can carry it with courage
knowing that He will never abandon us nor send something we cannot cope
with .

Sometimes, Allah breaks our spirit to save our soul.
Sometimes, He breaks our heart to make us whole.
Sometimes, He allows pain so we can be stronger.
Sometimes, Allah sends us failure so we can be humble.
Sometimes, He allows illness so we can take better care of ourselves.
And sometimes, Allah takes everything away from us so we can learn the
value of everything He gave us



Make plans, but understand that we live by Allah's grace.

Although they plan, Allah also plans. And Allah is the Best of Planners.
[Holy Qur'an 8:30]

seteghobeghi!

NYUMMMYY nyummy! :)

makan


ok entry kali ini akan mengisahkan tentang MAKAN. yeaa makanan yg kau orang selalu makan hari2 tu.
alright, hari ini kita belajar pasal pemakanan k. wah! ada gaya mcm ckgu tadika tak? ohh biasa lah saya
dah terpengaruh dgn tadika
OOH LA LA INTAN dpn rumah saya tu.hahahah tidak tidak tidak itu bukan emak saya punya tadika walaupun mak saya org panggil dia Intan. ppfftt! ape kau merepeks ni anissss.

ok2 lets beginnn....
kau org rasa...

encik janggut ni mkn apa?.yaa betul dia seekor vegeterian.
ala2 org puteh gituuu.so beliau mkn rumput2 dan sekeluarga
dengannya.



ini pula encik keris di kaki.tp gambar ni comel so beliau tak ada keris.
mungkin sbb beliau kecik lg. encik k.d.k ni pula mkn dedak. tau dedak?
tu la kau orgg.mak ajk blk kampung tak nak.berlagak konon org bandor tp dedak pun tak tahu.ceh.dedak tu sejenis makanan utk ayam la.huahahaha

yg ini pula encik garfield punya kawan. alololloo tgk cumel kan beliau. sedih
sebab x di beri makanan. kucing ni pd dasarnya makan tikus. dulu dulu kala
la.tp sekarang dah maju. makan friskies la, ape la.mcm dlm iklan tu! except for
garfield la sebab dia mkn lasagne jer. perghhh mengada betul beliau itu.


*drool baby drool*.ok saya lapar.td makan capatti jer bkn ini.

SEBENARNYA motif entry saya kali ini adalah utk memberitahu bahawasanya hari ini saya makan HATI. terlalu kuciwa dengan sekalian kamu. hanya mahu bila perlu. tssk! perlukah saya
berperasaan begini atau kerana hari ini 1st day saya terbang ke bulan?. T.T :'(

:'(

ok suka lg! :D

hahaha yeayy saya dah taw mcm mana nak buat link tu!. ok saya tawu saya ketinggalan zaman -_-
pada golongan cerdik pandai sila skip sahaja post ini. ;)

ok mula2...contoh ya;

1)tulis word yg kamu mahu di link kan itu.mcm ni;
PERGI KAT SINI.

2)click "Edit Html".
then select word(PERGI KAT SINI) tu atau erti kata lain highlight kan word tu.

3)then click "link" (icon berwarna hijau sebelah i italic) . then paste mana2 url/ link yg ingin kamu sampaikan.

4) tadaaaa! jadi kan?. ok klu x jd kt salahkan encik tun muhammad faliq aizat

sebab die yg ajar saya.huahahaha.thx love! :)



p/s: cuba try test tgk click dekat ayt "PERGI KAT SINI" or "tun muhmmad faliq aizat" tu. korg terbang x kat page die?terbang kaann?.hahaha ok
renung2kan dan selamat beramal! :)







suka! :)

yeayyy!. behave la anis kenapa ttbe nak yeayy ni.haha
yeayy sbb TUN MUHAMMAD FALIQ AIZAT aka chenta jantung saya sudah pun kembali berkecimpung dalam dunia belog.wahhahaha welcome back baybeyhhh!
elelelee ske la tu ske la tu org promote blog die.ececceececee. ok sudah anis. -_-

alaaa tgk saya x reti cmne nak buat buat nama die bg jd link.so that korg boleh click je then *tadaaa* dah ada kat page die.hurhhh.nah ambik ni je la.then follow k? http://falyqfreakocracko.blogspot.com/
boo anis buta IT booo T.T

haha okfinethankyoubye.



nah hambik kau kutuk aku lg.hahahaah ;p
pffftt!


from paris with love


as usual. watching movie is unplanned matter. because it is the last thing on the list right now due to financial crisis. *tteeeeeeet* -_- hahahaa.
last movie tgk berdua pun love happen.kot? tp cte tu B O R I N G! haih

tp disebabkan dah x tahu nak buat apa dkt IPOH ni. (boriiinnnngggg!) so we decided to watch FROM PARIS WITH LOVE! :)



fahlyq :nk g mn?
ahnysh: ntah.bwk jela g mn2.
fahlyq : hmm g jj la.
ahnysh: *nodding*

>JJ<
ahnysh; nk tgk cte ape ni?
fahlyq; xtaw tgk la kat tv tu
ahnysh; ?? -_-
fahlyq; tgk cte from paris tu la. amy ckp best
ahnysh; ye ker niii best. nnt tgk xbest
fahlyq; besttt.percayalaaaahhh! (ok dialog ni tipu.huahahahahha)
ahnysh; hmm ok la.xbest nnt siap syg! hahaha.

>dah habes movie<
ahnysh; BEST LAHH CTE NI!.HEHEHE.NSB BAIK BEST
fahlyq; HAAA KAN DA CKP.XNK PERCAYA -_-
ahnysh; hehe yerla.best2!

so peeps, cerita ni best sgt! highly recommended. tp xtaw la pulak kalau kau org x suka kan. tp best lah! 8/10
:)) dont miss it!

: |

; u never know how i felt before,cuz u never be in my shoes.all u know is to keep on blaming me.all my life i do is just to be with u n to be loved by u.n dat is all im asking for.

bye-bye 19, hello 20!

hihi tape syg.last year punye surprise pun xhlg lagi . :))))))
ITS THE THOUGHT THAT COUNTS hunny (;

sooooo,nah ni muka bday girl yg da 20tahun this year. :)



(da 20 tahun kan :) )


now let the picture speaks for itself.....




mkn sushi sampai gemok! -_-







thank you a million so much my dear TUN MUHAMMAD FALIQ AIZAT, for making my day!. love u so much hunny. n also thanx to JAZMIN, FARHAN AZURIN N MIN ADIK. :) for always being there for me!.syg korg sgt :))
walaupun sedih sebenarnya sebab ramai rakan2 jauh yg tiada di sisi. tp tdk mengapa saya faham.tp saya sedih!! tp x apala,saya faham :)

N not to forget the best part is presentssss!!!! >>>>>>>>>>>

>handmade from TMFA
>TMFA
>TMFA. ok yg ini sy surprised!.ptt la dia beria2 suh tgkp pic dgn bju tu igt nk buat card.ececececee.ske la tu kan org tkezut?hahaha thnx so much syg. ure ONEINAMILLION!

>from mintoin. tq syg! suka sgt3! :)

>from senoritas :)
thnx guys. wlupun korg tade kan.kad besa ni sgt membantu :')




THANK U SO MUCH GUYS.REALLY APPRECIATE IT. :')
THANKS TO THOSE YG WISH JGK.COMELLL :)

XOXO,anysh

finally!..

huahuhauhuahuaaaa....after so long x mengupdate blog ini.semak samun da tinggi berdiri.mmg sgt WEBby la.hahahaha.ok where to start?.hmmmmmmmmm

haaa ok..lemme start with this.

NOW IM A...........

1)pengaANGGUR yg bertauliah freshly graduated from CFS IIUM.

2) already 20!. repeat ya T W E N T Y. sp buleh lawan gua? ;ppp

3) deeply in love with Tun Muhammad Faliq Aizat(mcm dulu x je kan.owh tidak,sekarang lg deeeeep!)

4) gonna further my degree on Urban & Regional Planning at UIA Gombak.




ok..dats all for now. next post is gonna be on MY 20TH BIRTHDAY!. yieehhhaaa.

XOXO, anysh