RSS

pekerja berhemah Tutti Frutti

15/04/2010
yeaa detik bersejarah ini saya ANIS ZULAIKHA BINTI AHMAD KAMAL, i/c num dirahsiakan, telah menjadi seorang pekerja Tutti Frutti,De Garden Ipoh.

hihi yaa anda bukan berhalusinasi. ini betul betul bukan cobaaannnn. saya sendiri pun masih tak percaya. sebab bukan senang nak mintak mama abah untuk kerja. dulu lepas SPM langsung tak berani nak mintak sebab tahu nanti mesti akan dapat jawapan yg mengecewakan. tapi kali ni, entah. mungin sebab Cho Lan merangkap bapa saudara saya merupakan salah satu partner TF ni. tu sebab diorang bagi. atau mungkin sebab diorang dah malas nak tengok muka saya di rumah sebab rimas? aaaaa itu sungguh kejam! oh tidak anis tidak. ibu bapa mu bukan begitu.

hari ini first day saya di pekerjaan. hahah. mula-mula cuak sangat tak tahu kenapa. yerlah baru first time kerja seumur hidup kan. macam lawak pun ada. kalau cakap dengan encik fahlyq pasal pekerjaan saya ni mesti dia gelak. kurang hasam!. sukar nak percaya.
first thing masuk tadi, saya telah diberikan baju oleh superviser berbadan comel saya iaitu, abg zai. then terus pergi toilet tukar. lepas dah tukar, sesi perkenalan bermula. sesi ice breaking di situ. alhamdulillah mereka semua ok. setakat ni la. tapi saya tahu diorang baik. so encik fahlyq jangan risau saya dimengurat mereka yer, cuz my heart is only for you baybeyh.

overall, memang penat sebab saya langsung tak duduk dari pukul 1.00 tegahari sampai 5 petang. gigih lagi berhemah bukan si pekerja ni?. hahaha yer la kan baru first day, first impression mesti kena baik punyeee. eh tak tak saya memang baik. adik boss, tolong jangan mengadu kepada abang awak nanti saya kena pecat. (~.~)

sooo here i am now. proudly said that i am a TUTTI FRUTTI worker. :)




do you froyo?

date: 13/04/10
venue: Tutti Frutti, De Garden Ipoh

mesti korang pelik dan jelik kan kenapa kami asyik mempromosikan tempat yang bernama comel dan anggun iaitu Tutti Frutti (TF) ni?.hahaha yerlah Ipoh ni kan kolot. kami jakun bila ada benda-benda baru macam ini.so tu sebab kami selalu sebut2 TF ni di blog lagi di FACEBOOK. biasalah, Ipoh kan baru nak maju. dan lagipun owner dia abg kawan kami dan bapa saudara saya. so supprt lebih la sikit kan. hihi :P
sooo here's the picture we took! (posing mesti adaaa. haha)

Tun Falyq. eh slp Tutti Frutti. hee

do you froyo baybeyh?

yummy yummy gummy bear!

the flavour machine

pengantin baru. :D

welcome tu TUTTI FRUTTI
at De Garden Ipoh

hersheys and choco rice

dry toppings. yummy!
wet toppings. drool baby drool :)

oleh itu, wahai sekalian warga Ipoh, moh kita ke sini. :)





wakenababe

TUN FALYQ: here

we are baby and still in love. our love has grown
stronger than ever with all that we have been through in this 5 years. so
many things have happened to us in this 5 years that have brought us closer. you never gave up on me and i realized then how deep your love was for me. i have had so much to deal with but you
were right there with me the
whole way. you have taught me so much in this 5 years about myself and
about real love. i have never felt so much joy in my life as i feel
when we are together, the love we share is something i only dreamed
about before but now it's real, and it's with you sayang. i loved you almost
instantly, i love you now and i will always love you baby. you are my soul
mate honey, and i can't imagine living without you and the love you have
given me. thank you for loving me darling. happy 5th anniversary babybooooo! i love you sooo muchhh!! ♥♥♥♥♥


ok.this is what he posted on my fb wall.
kenapa wakenababe?sebab before he post this at 12.00a.m. 10/04/2010 saya telah diperdayakan oleh beliau dengan jayanya. grrr!
begini ceritanya. ahhh panjang lah cerita dia.
tapi utk pendekkan, kami telah bergaduh dengan teruk tahap cipan dan anak-anaknya (serious yang ini teruk) sampai dia mintak break blah..blah..blah.. dan dia telah berjaya membuat saya meroyan SEMINGGU.
tahu tak meroyan tu apa? meroyan tu sejenis buah-buahan spesis durian. eh tak tak takkk.
meroyan tu macam kalau orang perempuan lepas bersalin dia nangis-nangis n macam jadi gila marah sikit ha itu dipanggil meroyan.
tp kes saya special sikit sebab saya TAK mengandung dan TAK melahirkan anak. sooo disebabkan unprepared (setelah apa yg jadi seminggu tu), kami hanya menyambutnya ala kadar sahaja. dang! mcm harreeemm. :P
and this is what we did on saturday,10/04/05

tengok cerita date night. best!

then we go for picnic kat taman botani. (^,^)

promote chipster. last2 xmakan pon
i just looove the 2nd picture. n idk why.
maybe sebab dia susah nak dapat candid picture.
sbb asyik senyum yg sama saje :P

uh uh duduk kurang sopan. sorry! theee heee ><



last pic sebelum balik (;

yeay! although it was unprepared but i have to admit that im having a superb anni-day!.
love u always now and forever TUN MUHAMMAD FALIQ AIZAT. :)


p/s: sorry to all my friends. (: