RSS

pekerja berhemah Tutti Frutti

15/04/2010
yeaa detik bersejarah ini saya ANIS ZULAIKHA BINTI AHMAD KAMAL, i/c num dirahsiakan, telah menjadi seorang pekerja Tutti Frutti,De Garden Ipoh.

hihi yaa anda bukan berhalusinasi. ini betul betul bukan cobaaannnn. saya sendiri pun masih tak percaya. sebab bukan senang nak mintak mama abah untuk kerja. dulu lepas SPM langsung tak berani nak mintak sebab tahu nanti mesti akan dapat jawapan yg mengecewakan. tapi kali ni, entah. mungin sebab Cho Lan merangkap bapa saudara saya merupakan salah satu partner TF ni. tu sebab diorang bagi. atau mungkin sebab diorang dah malas nak tengok muka saya di rumah sebab rimas? aaaaa itu sungguh kejam! oh tidak anis tidak. ibu bapa mu bukan begitu.

hari ini first day saya di pekerjaan. hahah. mula-mula cuak sangat tak tahu kenapa. yerlah baru first time kerja seumur hidup kan. macam lawak pun ada. kalau cakap dengan encik fahlyq pasal pekerjaan saya ni mesti dia gelak. kurang hasam!. sukar nak percaya.
first thing masuk tadi, saya telah diberikan baju oleh superviser berbadan comel saya iaitu, abg zai. then terus pergi toilet tukar. lepas dah tukar, sesi perkenalan bermula. sesi ice breaking di situ. alhamdulillah mereka semua ok. setakat ni la. tapi saya tahu diorang baik. so encik fahlyq jangan risau saya dimengurat mereka yer, cuz my heart is only for you baybeyh.

overall, memang penat sebab saya langsung tak duduk dari pukul 1.00 tegahari sampai 5 petang. gigih lagi berhemah bukan si pekerja ni?. hahaha yer la kan baru first day, first impression mesti kena baik punyeee. eh tak tak saya memang baik. adik boss, tolong jangan mengadu kepada abang awak nanti saya kena pecat. (~.~)

sooo here i am now. proudly said that i am a TUTTI FRUTTI worker. :)




3 comments:

hidayah said...

anisssssssssss.keje ke?wah.bestnyeeeeeeeeeee.hahahahaha.

btw kdai tu kat mne? :-?

ahboy77 said...

demmm..ipoh got lots of makan palace rite now..nyum2

anysh said...

dayah: kat de garden dpn jusco :)

ahboy: :) erm do we know each other?

Post a Comment